Inserció no dolorosa a l'organisme, d’unes agulles d’acer inoxidable, quasi tant fines com un cabell humà. La inserció es realitza en els punts d'acupuntura descrits per la teoria dels Jing Luo (meridians).

A mida que s’ha anat coneixent l’anatomia, s’ha pogut evidenciar que els punts d’acupuntura son en zones on hi ha una major conductivitat elèctrica, un gran nombre de terminacions nervioses i vasculars, per tant, son zones amb una important influència local i amb un gran potencial per poder provocar efectes al conjunt de l'organisme. Amés són regions que han mostrat una efectivitat per al tractament de problemes específics de salut.

L’acupuntura funciona a través d'estímuls als punts d’acupuntura, l’organisme respon a aquests estímuls produint canvis que poden ser metabòlics, nerviosos, musculars o d’aport sanguini. L’acupuntura pretén desencadenar una reacció de l’organisme que l’ajudi a resoldre el seu trastorn.

Al CARF apliquem l’acupuntura tradicional, basada en el concepte de la MTX, malgrat que procurem aplicar simultàniament les troballes que es van aconseguint gràcies a la investigació. Per tant procurem combinar l’acupuntura tradicional amb l’acupuntura basada en l’evidència científica.

Sovint, simultàniament a l’acupuntura, connectem algunes agulles a un electró-estimulador, per emetre una corrent a través de la pròpia agulla. Les corrents s’apliquen a freqüències diferents, en funció de l’efecte que es vol aconseguir, la intensitat de la corrent no és desagradable ja que sempre quedem per sota del llindar dolorós.

Gràcies a la corrent s’aconsegueix un estímul constant de l’agulla durant tota la sessió. És una tècnica molt utilitzada en els tractaments de dolor, malgrat que te moltes altres aplicacions associada a l’acupuntura tradicional.

Al CARF, els professionals estem correctament formats per l’aplicació d’aquesta tècnica. Cada tractament sol ser una experiència no dolorosa i relaxant, tant és així, que els nostres pacients solen referir una sensació de confort, i en molts casos fins i tot s’adormen durant la sessió.